Eduards Loodgieterij

Warmtepompen

Warmtepompen hét alternatief voor uw woning!

Een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor andere installaties, zoals een cv-ketel. Een warmtepomp – de naam zegt het al – maakt gebruik van bronnen, die bij u binnen handbereik liggen, zoals buitenlucht of grondwater. Door middel van energie zet de pomp dit om in comfortabele warmte voor uw woning.

Warmtepomp voor u geschikt?

Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Voor woningen die oud zijn en slecht zijn geïsoleerd, is een warmtepomp vaak geen goede oplossing. Dan kiest u bijvoorbeeld voor een nieuwe, energiezuinige cv-ketel.

Hoe werkt zo’n warmtepomp nu eigenlijk? Je kunt een vergelijking maken met bijvoorbeeld e werking van uw koelkast. Uw koelkast wekt kou op die door een verdamper circuleert waarin koelvloeistof zit. De stijgende, warme lucht geeft vervolgens warmte af aan de verdamper. Met een warmtepomp is dat principe hetzelfde. De warmtepomp haal gratis warme lucht uit uw omgeving, waarmee u kunt verwarmen.

Verschillende soorten warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Wij bij Eduard’s Loodgieterij leggen u graag uit welke mogelijkheden er voor uw woning zijn. Overstappen op een warmtepomp kan ook voor ú een hele aantrekkelijke oplossing zijn. Met een warmtepomp bent u bovendien verzekerd van lage onderhoudskosten, u heeft bijvoorbeeld geen schoorsteen nodig én u bereikt ook nog  eens een lagere CO2-uitstoot.

Misschien is een warmtepomp ook voor u de meest geschikt oplossing. Meer weten? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan!

× Hoe kan ik je helpen?