Eduards Loodgieterij

Ventilatie

Ventilatiesystemen zorgen voor gezond binnenklimaat

Ventilatie in huis of in uw bedrijfspand is erg belangrijk. We hebben allemaal frisse lucht nodig. Ook als we binnen zitten. Het komt onze gezondheid ten goede. Eduard’s Loodgieterij levert en installeert ook voor uw woning of bedrijfspand ventilatiesystemen die niet alleen voor schonere en gezondere lucht zorgen.

Ventileren ook in de wintermaanden

Ook in de koude wintermaanden is goede ventilatie uiterst belangrijk. Dan houdt u uw ramen veelal gesloten en de deuren dicht. Begrijpelijk. U wilt de koude buiten houden en zelf lekker binnen blijven. En daar schuilt nu juist het probleem. Doordat we massaal binnen blijven in de herfst en winter, is er veel meer vocht in huis. Vocht kan bijvoorbeeld leiden tot schimmelvorming. Je krijgt dan niet alleen lelijke schimmelplekken op muren en plafonds, maar het is ook nog eens ongezond. Er kunnen ademhalingsproblemen ontstaan, hoofdpijnen, irritatie aan de slijmvliezen, allergieën of zelfs huidklachten. Bovendien zorg je ervoor dat er allemaal beestjes in huis komen die in zo’n ongezonde omgeving goed gedijen. Denk bijvoorbeeld aan de huisstofmijt of aan zilvervisjes. Om dat te voorkomen, is constante luchtverplaatsing in huis nodig.

Mechanisch ventilatiesysteem

Een mechanisch ventilatiesysteem is daarvoor een prima oplossing.  Uw ventilatiesysteem is voorzien van een motortje dat lucht afvoert uit bijvoorbeeld uw badkamer. Een goed mechanisch ventilatiesysteem wordt er constant schone en frisse lucht aangevoerd. Is een ventilatiesysteem ook iets voor u? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan!

× Hoe kan ik je helpen?