Eduards Loodgieterij

ONZE DIENSTEN

Een nieuwe CV-ketel kopen? Eduard’s Loodgieterij helpt u daarbij!

Een nieuwe CV-ketel kopen doet u niet dagelijks. Het is een uitgave waarover u graag wat langer nadenkt. Er zijn verschillende HR-ketels op de markt. En u maakt het liefst direct de beste keuze. Woont u in een appartement of een vrijstaand huis. Of woont u in een tussenwoning? Welke ruimtes moeten verwarmd worden? En hoe groot is de oppervlakte? Dat is slechts een kleine greep uit de afwegingen die u moet maken om tot een juiste keuze te komen.

Eduard’s Loodgieterij helpt u daarbij. Dat doen we natuurlijk vrijblijvend. We weten als geen ander dat een goede CV-installatie zeer belangrijk is. Warmtecomfort in huis of in uw bedrijf kunt u op verschillende manieren bereiken. Een goede en energiezuinige HR-ketel helpt daarbij. CV-ketel die het beste past in uw woonsituatie of binnen uw bedrijf.

Installatie van uw CV-ketel

Eduard’s Loodgieterij verzorgt ook de installatie van uw CV-ketel. Dat doen we met grote kennis van zaken. En omdat we er zeker van willen zijn, dat het goed gebeurt. Bent u ook geïnteresseerd in een nieuwe HR-ketel voor uw CV-installatie? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of contacteer ons!

Vloerverwarming in uw woning?

Vloerverwarming wordt door velen gezien  als zeer comfortabele warmtecomfort. Vloerverwarming wordt onder uw vloerafwerking geplaatst. Dat geldt voor de meeste vloeren. Dat komt doordat vloerverwarming op relatief lage temperaturen al voldoende warmte leveren. Bovendien voelt het ook nog eens heerlijk aan als u zonder schoeisel door huis loopt!

Vloerverwarming, geen radiatoren!

Een ander voordeel van vloerverwarming is dat je geen radiatoren in het zicht hebt hangen. Hoewel er inmiddels vele, mooie radiatoren leverbaar zijn, zien velen dit als een groot voordeel van vloerverwarming.

Een vloerverwarming kopen doet u niet zomaar natuurlijk. U moet eerst bepalen of uw vloer daarvoor geschikt is. Voor de meeste vloeren is dat zo. Soms is de vloerconstructie niet geschikt of blijkt dat voor het verwarmen van uw woning misschien wel betere mogelijkheden zijn dan vloerverwarming. Feit is wel dat vloerverwarming in vele gevallen energiezuiniger is dan alternatieve verwarmingssystemen.

Installatie vloerverwarming

Voor de installatie van uw vloerverwarmingssysteem hoeft u zich geen zorgen te maken. Eduard’s Loodgieterij neemt u die zorg helemaal uit handen. We berekenen zorgvuldig welke capaciteit u nodig heeft. Dat hangt niet alleen van het aantal vierkante meters af dat u wilt verwarmen. Ook van uw isolatie bijvoorbeeld. Of van het materiaal waaruit uw vloer bestaat. Het maakt verschil of u een betonnen vloer heeft of een houten vloer. Wilt u meer weten over vloerverwarming of wilt u een offerte? Laat het ons weten!

Zonnepanelen: goed voor uw portemonnee en het milieu

Met zonnepanelen op uw dak helpt u het milieu een handje, maar ze zijn ook nog eens goed voor uw portemonnee. De energieprijzen rijzen de pan uit. De terugverdientijd op de investering in zonnepanelen wordt met de stijgende prijzen ook nog eens korter. Op dit moment zijn ook batterijen verkrijgbaar om op piekuren uw zonne-energie in op te slaan. Deze batterijen worden allengs betaalbaarder.

Advies zonnepanelen

Voordat u aan zonnepanelen begint, moet er heel wat gebeuren. Maar geen zorgen. U hoeft niets te doen! Wij kijken wat de meest gunstige oplossing is voor uw woning of uw bedrijf. Een oplossing die het meeste rendement oplevert. Vervolgens maken we een legplan, zodat u exact weet waar u aan toe bent. Met zonnepanelen op het dak, bent u voor uw elektriciteit veel minder afhankelijk van de schommelende stroomprijzen.

Het kan een financiële overweging zijn m zonnepanelen of PV-panelen te laten installeren. Ook zorgt u met PV-panelen ervoor dat het milieu minder belast wordt. U helpt de energietransitie. We moeten met z’n allen naar een energieneutrale toekomst. Moedertje aarde is ons lief.

We zijn ervan bewust dat u een forse investering doet als u zonnepanelen aanschaft. Na vijf tot tien jaar verdient u deze investering al terug! Dat komt omdat de investeringskosten blijven dalen en u kunt (nog steeds) profiteren van premies die de overheid verstrekt.

Denk u dat zonnepanelen op uw dak ook voor u een oplossing is? Neem dan contact met Eduard’s Loodgieterij op of vraag direct een offerte aan.

Warmtepompen hét alternatief voor uw woning!

Een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor andere installaties, zoals een cv-ketel. Een warmtepomp – de naam zegt het al – maakt gebruik van bronnen, die bij u binnen handbereik liggen, zoals buitenlucht of grondwater. Door middel van energie zet de pomp dit om in comfortabele warmte voor uw woning.

Warmtepomp voor u geschikt?

Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Voor woningen die oud zijn en slecht zijn geïsoleerd, is een warmtepomp vaak geen goede oplossing. Dan kiest u bijvoorbeeld voor een nieuwe, energiezuinige cv-ketel.

Hoe werkt zo’n warmtepomp nu eigenlijk? Je kunt een vergelijking maken met bijvoorbeeld e werking van uw koelkast. Uw koelkast wekt kou op die door een verdamper circuleert waarin koelvloeistof zit. De stijgende, warme lucht geeft vervolgens warmte af aan de verdamper. Met een warmtepomp is dat principe hetzelfde. De warmtepomp haal gratis warme lucht uit uw omgeving, waarmee u kunt verwarmen.

Verschillende soorten warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Wij bij Eduard’s Loodgieterij leggen u graag uit welke mogelijkheden er voor uw woning zijn. Overstappen op een warmtepomp kan ook voor ú een hele aantrekkelijke oplossing zijn. Met een warmtepomp bent u bovendien verzekerd van lage onderhoudskosten, u heeft bijvoorbeeld geen schoorsteen nodig én u bereikt ook nog  eens een lagere CO2-uitstoot.

Misschien is een warmtepomp ook voor u de meest geschikt oplossing. Meer weten? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan!

Loodgieter: moderne techniek, perfecte oplossingen

In het loodgieterswerk ligt de oorsprong van Eduard’s Loodgieterij. Van hieruit hebben we ons in de loop der jaren verder ontwikkeld. We installeren niet alleen uw CV-ketel, maar helpen u ook met uw waterpunten. Nieuwe kranen nodig? Of wilt u een nieuwe badkamer, maar zoekt u een vakman die voor u alle leidingen goed aansluit? Misschien wilt u een nieuwe keuken en maakt u liever gebruik van gas om te koken? Wij verzorgen uw leidingwerk tot in de puntjes.

Gas, water en ventilatie

Ons loodgieterswerk omvat al het leidingwerk van water en gas, inclusief de aansluitingen en installaties van binnen- en buitenkranen, tappunten, cv-ketels, warmtepompen, afvoeren, ventilatie en rioleringswerkzaamheden. Ook de aanleg van uw vloerverarming en de installatie van uw radiatoren behoren tot ons werkgebied. Omdat we het leuk vinden. En omdat we er goed in zijn.

Onze loodgieters komen bij u ook voor het onderhoud aan uw cv-ketel of warmtepomp, of het ontstoppen van uw afvoer of riolering. Daarvoor hebben we alle relevante techniek in huis om dit vlekkeloos én zorgeloos voor u uit te voeren. Onze loodgieters zijn van alle markten thuis: ventilatie, gas, water én reparatie en onderhoud.

Wilt u weten wat onze loodgieters voor u kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op!

Ontstopping? Bel met Eduard’s Loodgieterij!

Een Ontstopping. Dat kan heel vervelend zijn. Het water in uw gootsteen loopt niet weg. Of uw toilet spoelt niet goed door. Vaak is de oorzaak van een ontstopping snel gevonden en snel verholpen. Maar soms is het erger. Dan zit de ontstopping bijvoorbeeld in uw riolering. Dan zijn huis-tuin-en-keukenmiddeltjes niet meer voldoende. U moet dan een specialist inschakelen, die de ontstopping voor u verhelpt. Eduard’s Loodgieterij heeft een speciale ontstoppingsservice. We beschikken over alle moderne apparatuur om uw ontstopping, ook die van uw riolering, te verhelpen!

Voorkomen ontstopping

Een bekend spreekwoord luist: ‘Voorkomen is beter dan genezen’. U kunt zelf ook veel doen om een ontstoppin te voorkomen.

  • Spoel geen vetresten door uw gootsteen. Deze koeken vroeg of laat aan en zorgen voor een ontstopping
  • Gooi geen etensresten in uw toilet of ander afval. Gebruik niet meer toiletpapier dan nodig! Ook toiletpapier kan een oorzaak zijn van ontstopping
  • Ook tampons, maandverbandjes, papieren zakdoekjes en zelfs luiers zijn oorzaken van ontstopping
  • Zorg ervoor dat u uw doucheputjes regelmatig reinigt en haren verwijdert.
  • Zeepresten van uw wasmachine kunnen er de reden zijn dat w riolering ontstopt. Zeepresten hopen zich namelijk op. Het is aan te bevelen om regelmatig een was te draaien op 90 graden, zodat deze resten oplossen.
  • Een andere belangrijke oorzaak van ontstopte riolering zijn uw dakgoten. Maak deze elk jaar schoon en verwijder bladeren. Controleer of u de bladvanger nog op uw hemelwaterafvoer zit.

Als u hier op let, loopt u minder kans op ontstopping. Heeft u er toch last van? Neem dan contact op met Eduard’s Loodgieterij en wij komen zo snel mogelijk langs om uw ontstopping te verhelpen!

Airco in uw woning? Zomer en winter!

Airco of airconditioning in uw woning is niet alleen comfortverhogend het kan ook een prima alternatief zijn om elektrisch te verwarmen bij almaar stijgende gasprijzen. Dat geldt overigens niet alleen voor uw woning. Ook voor uw bedrijfspand kan airco een uitstekend alternatief zijn! Met een airco-installatie kunt u niet alleen koelen. Vaak weet de consument niet dat je er ook heel goed mee  verwarmen kunt!

Verschillende airco-systemen

Er zijn verschillende soorten airco-installaties op de markt. Het hangt van uw persoonlijke situatie af welk systeem het best voor u geschikt is. Eduard’s Loodgieterij adviseert u hierbij. Gratis én vrijblijvend. We komen graag bij u langs om de situatie te bekijken. Wilt u climate control in één ruimte of in meerdere ruimtes? Hoe groot zijn deze ruimtes? Wilt u airco in uw bedrijfspand? Hoe duurzaam is dat? Zijn er betere alternatieve oplossingen beschikbaar? Is een vast systeem voor uw situatie geschikt of juist een zogeheten split airco? Misschien is een airco-installatie in uw woning te combineren met zonnepanelen voor maximaal rendement. Dat nemen we allemaal mee in ons advies.

Uiteraard verzorgen we voor u ook de gehele installatie! Wilt u weten of een aircosysteem voor u geschikt is? Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Ventilatiesystemen zorgen voor gezond binnenklimaat

Ventilatie in huis of in uw bedrijfspand is erg belangrijk. We hebben allemaal frisse lucht nodig. Ook als we binnen zitten. Het komt onze gezondheid ten goede. Eduard’s Loodgieterij levert en installeert ook voor uw woning of bedrijfspand ventilatiesystemen die niet alleen voor schonere en gezondere lucht zorgen.

Ventileren ook in de wintermaanden

Ook in de koude wintermaanden is goede ventilatie uiterst belangrijk. Dan houdt u uw ramen veelal gesloten en de deuren dicht. Begrijpelijk. U wilt de koude buiten houden en zelf lekker binnen blijven. En daar schuilt nu juist het probleem. Doordat we massaal binnen blijven in de herfst en winter, is er veel meer vocht in huis. Vocht kan bijvoorbeeld leiden tot schimmelvorming. Je krijgt dan niet alleen lelijke schimmelplekken op muren en plafonds, maar het is ook nog eens ongezond. Er kunnen ademhalingsproblemen ontstaan, hoofdpijnen, irritatie aan de slijmvliezen, allergieën of zelfs huidklachten. Bovendien zorg je ervoor dat er allemaal beestjes in huis komen die in zo’n ongezonde omgeving goed gedijen. Denk bijvoorbeeld aan de huisstofmijt of aan zilvervisjes. Om dat te voorkomen, is constante luchtverplaatsing in huis nodig.

Mechanisch ventilatiesysteem

Een mechanisch ventilatiesysteem is daarvoor een prima oplossing.  Uw ventilatiesysteem is voorzien van een motortje dat lucht afvoert uit bijvoorbeeld uw badkamer. Een goed mechanisch ventilatiesysteem wordt er constant schone en frisse lucht aangevoerd. Is een ventilatiesysteem ook iets voor u? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan!

× Hoe kan ik je helpen?